SKOLER

Besøg et tophemmeligt og topsikret militært anlæg


Bornholmertårnet ved Dueodde er et oplevelsescenter som er åbent for skoleklasser og grupperejser hele året. Udsigten fra det 70 meter høje tårn er ganske enkelt betagende, med et fantastisk view ud over Dueodde og en stor del af østbornholm. Og bare rolig, der er elevator for de der ikke orker trappen med de mere end 400 trin. Udsigten er kåret til Bornholms bedste.


Her kan I opleve et tidligere totalt hemmeligstemplet militært område som blev åbnet for første gang for offentligheden i foråret 2015. I NATO´s tidligere lyttepost har vi lavet en stor billedudstilling som fortæller om 2. Verdenskrig og Bornholms helt særlige rolle hvor øen blev bombet efter resten af Danmark blev befriet; og især om Den Kolde Krig og dens betydning for øen.


I kan se de spændende og topsikre lokaler hvor Forsvarets Efterretningstjeneste fulgte med i troppebevægelser, bl.a kommunikation mellem kampvogne under Sovjets besættelse af Tjekkoslovakiet i 1968. Den spændende historie om Sovjetunionens aktiviteter på Bornholm er rigt illustreret og fortalt i udstillingerne, hvor tekst, billeder og film kommer godt rundt om bl.a. den sovjettiske bombning af Rønne og Nexø.
Jeres besøg starter med at vores guider holder et oplæg med spændende anekdoter fra deres egne erfaringer under Den Kolde Krig på Bornholm. De fortæller også om selve bygningerne, tårnet, lyttestationens historie og fremviser nogle af de apparater der blev brugt. Efter guidernes oplæg bliver eleverne sendt ud på vores spionjagt. Jagten giver et godt og informativt indblik i verdenshistorien og giver viden om 2. verdenskrig og Den Kolde krig. Spionjagten hvor man skal finde svar på en række spørgsmål, fører hele vejen rundt i udstillingerne, op og ned i det 70 meter højre tårn, i fyrtårnet og i området udenfor. En sjov og lærerig tur for alle, hvor spørgsmålene er tilpasset aldersgruppen.


I skoven ved siden af Bornholmertårnet ligger to tyske kanonstillinger fra 2. Verdenskrig. De to meget kraftige kanoner kom aldrig i brug, men de metertykke bunkers vil de næste mange, mange år vidne om en grum tid. På trods af uhyggen er de to bunkers en anderledes og spændende oplevelse.


Vi vil foreslå at turen afsluttes med at se en film i vores biograf. Her kan vælges mellem en film der handler om lyttestationen og dens rolle under Den Kolde Krig, eller en film om en russisk gasmaske der blev fundet ved Hammershus.


Ud af Undervisningsministeriets Historiekanon på 29 emner, berører Bornholmertårnet 4. De 4 emner er "Murens Fald", "Maastricht 1992", "Augustoprør og Jødeaktionen i 1943" samt "FN´s Verdenserklæring om Menneskerettighederne".


Vi anbefaler at skoleklasser afsætter ca. 2 timer til besøget i Bornholmertårnet. Vi fremsender gerne undervisningsmateriale som I kan bruge inden jeres besøg eller til evaluering/opsamling efter jeres besøg hos os.


Man er velkommen til at nyde sin medbragte madpakke hos os.


Bornholmertårnet modtog i 2015 Oplevelsesøkonomiens Innovationspris, (INVIO) Liljeprisen.ÅBNINGSTIDER

Alle dage 10-17 (fra 12. juni 2020)SÆRLIGE ARRANGEMENTER

Få et tilbud på dit arrangement.

Vi tilbyder guidede ture, kaffe/kage,

smørrebrød eller buffet


Kontakt os for en pris min. 1 uge før

Kontakt os herBornholmertårnet

Strandmarksvejen 2

3730 Nexø

Dueodde, Bornholm


+45 40 205 240

info@bornholmertaarnet.dk

Mød os på de sociale medier

Smid gerne et billede fra dit besøg hos os, op på vores Facebookside.

Copyright Bornholmertaarnet © All Rights Reserved